TC Meerdaal vzw
Korbeekdamstraat 40
3050 Oud-Heverlee
Tel: +32 16-47 71 77

BE0462.816.989
RPR, afdeling Leuven
e-mail: info@tcmeerdaal.be


Historiek Clubnieuws


2021-05-05 - Joepie


Ooit gedacht dat zaterdag 8 mei 2021 ons zo gelukkig zou maken? Vanaf dan loopt ons leven op TC Meerdaal weer een beetje normaal.

 

Je mag na je inspannende tennismatch komen ontspannen buiten in de tuin. Haal je drankjes aan de toog, betaal zoveel mogelijk met Payconiq, ga naar een tafeltje buiten en enjoy. Het clubhuis is open op:

 • maandag en vrijdag van 14 uur tot 22 uur;
 • dinsdag, woensdag en donderdag van 18 uur tot 22 uur; zolang er lessen zijn op woensdagnamiddag is het clubhuis open vanaf 13u.
 • zaterdag en zondag van 10 uur tot 18 uur.

Het TCM's tappersteam staat naar goede gewoonte weer voor jou klaar. Graag een applaus voor deze vrijwillige Meerdaal Makers: Anke Briffaerts, Bruno Briffaerts, Kato Briffaerts, Britte Buckers, Jeannine Decoster, Godfried Haeldermans, Erwin Kennis, Lien Kennis, Mieke Lorent, Ludo Teeuwen, Nico Timmermans.

 

Tot slot

De après-tennis beleving zal niet dezelfde zijn als vóór het Corona-tijdperk. Douches en kleedkamers mogen niet gebruikt worden. Toilet uiteraard wel. Wij rekenen op jouw verantwoordelijkheid om de geldende Corona-regels te volgen: afstand houden, ontsmetten, mondmasker op de club, maximum met 4 aan 1 tafel (tenzij een familiebubbel), sluitingsuur respecteren. Je kent het wel.

 

Opgelet

Om 22 uur stipt sluit het clubhuis. Orders van hogerhand.


2021-05-05 - Meerdaal on Fire


We popelen om Meerdaal opnieuw on Fire te zetten binnen de beperkingen van Corona uiteraard. Onze eerste clubactiviteit komt eraan. De traditionele openingsreceptie met drank en hapjes zal voor volgend jaar zijn. Maar een clubactiviteit organiseren mag wel als we ons beperken tot maximum 25 leden.

 

Wanneer?

Wel, op zondag 16 mei van 11 uur tot 16 uur.

 

Voor wie?

Voor jou, van jong tot oud, van groot tot klein, van beginner tot gevorderde.

 

Waarom?

Om nieuwe leden te ontmoeten, voor de sfeer en gezelligheid, voor dat hapje en drankje dat de club aanbiedt na de inspanning op het terrein.

 

Programma van de dag

 • 11u - 12u: Kidsinstuif voor onze jeugdspelertjes van Blauw, Rood en Oranje (4 tot 9 jaar) begeleid door onze jeugdanimatoren.
 • 12u - 13u30: Breakmakers-instuif voor onze jeugdspelers van Groen en tieners (10 tot 17 jaar).
 • 12u - 13u: Infomoment voor nieuwe leden. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen voorzien we meer uren.
 • 13u - 16u: Interesse in een tennis workout? Minimumleeftijd: 16 jaar. We geven drie sessies van 45 minuten voor maximum 10 leden per sessie (13u - 14u - 15u).
 • 13u30 - 16u: Interesse in een 'gevecht' tegen Lobster, onze ballenmachine? Dat kan om 13u30, 14u15 of 15u00.
 • 13u30 - 16u: Liever een gewone dubbelmatch? Ook dat kan. We loten de ploegen en spelen in rondes van 40 minuten. Minimumleeftijd: 18 jaar. Alle niveau's welkom.

 

Hoe kan je deelnemen?

 • Je schrijft je op voorhand in voor een activiteit en/of het infomoment
 • Je mag je inschrijven voor meerdere activiteiten bv. workout, Lobster en infomoment
 • Je krijgt zaterdag 15 mei een bevestigingsmail. We moeten immers rekening houden met de Corona-beperkingen van max. 25 deelnemers per activiteit.

 

Nieuw lid of nog nooit deelgenomen aan een Meerdaal on Fire activiteit?

Niet twijfelen. Net jou willen we er heel graag bij.

Kom en ontmoet andere TCM'ers. Het spreekt voor zich dat we ons voor, tijdens en na het spel houden aan de gangbare regels #PlaySafeandGo.

 

Schrijf je snel in. De plaatsen zijn beperkt.

(Inschrijvingen werden afgesloten op 15 mei om 9u30)


2021-05-05 - Opstart activiteiten


De voorjaarsinterclub is afgelast. Dat heb je vast al vernomen.

 

Geen spannende matchen tegen andere clubs, geen gezellig onderonsje na de ontmoeting. Toch kan er nog heel veel: we herstarten terug een deel van onze activiteiten.

 

Hoe zit dat dan?

 • Start vanaf 10 mei: Start to work op maandag en start to weekend op vrijdag van 14u tot 17u op 2 terreinen.
 • Start vanaf 23 mei: de traditionele vrije dubbels op zondag van 10u tot 13u op T1 en T2 en van 9u30 tot 12u30 op T3 en T4: check! Een aanrader voor nieuwe leden: kom en ontmoet andere TCM'ers.

De formule van deze vrije dubbels is eenvoudig: iedereen speelt met iedereen. Op zondagen is terrein 1 voorbehouden aan onze beginners en licht gevorderden. Je speelt een dubbelmatch en na 1 set laat je je plaats aan een ander lid. Op die manier kan je tennissen met en tegen verschillende partners en ken je op het einde van de activiteit weer nieuwe TCM'ers. Lees de regels na op onze website


2021-05-05 - Zondag 9 mei - Moederkesdag


Zondag 9 mei is het Moederdag en dat willen we niet zomaar laten passeren. Meer nog, wij maken er een echte Vrouwendag van. Vandaar een speciale oproep aan onze vrouwelijke leden.

 

Reserveer jouw persoonlijk tennisuurtje. Trommel jouw tennispartner op en geniet nadien van jouw glaasje bubbels/wijntje/fris 'naar keuze'. Gewoon even vragen aan onze tappers Lien en Kato.

 

Ja, hoor, op onze kosten. Cheers!


2021-05-05 - Pompinstallatie stuk


Jammer. De pomp van de sproei-installatie heeft na bijna 20 jaar de geest gegeven. Een nieuwe pomp is besteld.

 

Help jij mee onze terreinen vochtig te houden? Er hangen gele waterslangen. Gebruik ze om het terrein nat te sproeien als het te droog ligt. Niet alleen goed voor onze gravel, ook voor jouw veiligheid.

 

Bedankt om jouw steentje bij te dragen tot ons sproeisysteem terug operationeel is.

 


2021-05-02 - Ledenstop


Met meer dan 500 leden heeft onze club haar ledenplafond bereikt. Jammer voor de late beslissers maar we kunnen geen nieuwe leden meer aanvaarden.

 

In januari 2022 starten de inschrijvingen voor het volgende tennisseizoen. Er snel bij zijn is de boodschap.