TC Meerdaal vzw
Korbeekdamstraat 40
3050 Oud-Heverlee
Tel: +32 16-47 71 77

BE0462.816.989
RPR, afdeling Leuven
e-mail: info@tcmeerdaal.be


Ontstaan Padel

TC Meerdaal breidt uit met padelvelden. Ja, je hoort het goed. Padel, dat populaire spel dat je nog het best omschrijft als een mix van tennis en squash.

 

Hoe komt dit plots in de picture?

 

In 2020 werd de gemeente gecontacteerd door enkele partijen met de vraag om op gemeentegrond een padelclub te mogen oprichten. De gemeente vond terecht dat padel het dichtst aansluit bij tennis en contacteerde TC Meerdaal. De gemeente wilde groen licht geven aan zo''n padelclub mits samenwerking met TC Meerdaal. Hoe zo dan? We werden gevraagd om onze faciliteiten, zoals douches, kleedruimte, bar, ... met de nieuwe padelclub te delen. Verder vaart elk zijn eigen koers. Leuk idee! We wisten al langer dat padel upcoming is en een blijver in de sportwereld.
Als een donderslag bij heldere hemel werden wij kort na ons gemeentelijk overleg gecontacteerd door één van onze leden die zich voluit wilde engageren om het TC Meerdaal aanbod uit te breiden met ... ja, padel. De puzzel werd gelegd. Als onze Meerdaal Makers opstaan en zich willen smijten in de padelwereld, waarom kiezen we er dan niet voor om het in eigen handen te houden? Padel aanbieden aan de inwoners van Oud-Heverlee binnen de gezellige en warme sfeer van TC Meerdaal en aan democratische prijzen?

 

En zo geschiede.

 

We stelden voor aan de gemeente om zelf in te stappen in het padelverhaal. Zo behouden we onze identiteit en kunnen we verder werken binnen onze missie om de ''tennissport'' aan te bieden binnen een ongedwongen, verbonden, joviale en familiale sfeer. De beslissing viel op 17 november. Het schepencollege gaf de voorkeur aan TC Meerdaal om een padelclub aan uit te bouwen.
Wanneer het eerste padel-spelletje plaatsvindt? Dat kunnen we je nog niet exact vertellen. De locatie van de padelterreinen wordt voorgelegd aan de ontwerpers van het Masterplan Zoet Water. Meer nieuws in de loop van de komende maanden. We bouwen op gemeentegrond, de financiering van de velden blijft de uitdaging voor onze club. Daar horen jullie later ongetwijfeld nog meer over.
In Vlaanderen bieden intussen al meer dan 100 tennisclubs padel aan. TC Meerdaal is blij om mee op de kar te springen. 
Je kan dus in de toekomst in onze club naast tennis een nieuwe uitdaging proberen. Het spel is zeer toegankelijk en voor alle leeftijden.

 

Ben je niet te houden? Volg de laatste nieuwtjes op de Facebook-pagina https://www.facebook.com/TCMeerdaal

 

Heb je nog vragen of wil je graag meewerken? Stuur een mailtje naar padel@tcmeerdaal.be.