TC Meerdaal vzw
Korbeekdamstraat 40
3050 Oud-Heverlee
Tel: +32 16-47 71 77

BE0462.816.989
RPR, afdeling Leuven
e-mail: info@tcmeerdaal.be


Vrije Dubbels

Elke zondagvoormiddag en op feestdagen van 10 uur tot 13 uur (T1 en T2) en van 9u30 tot 12u30 (T3 en T4) zijn de gravelterreinen alleen beschikbaar voor vrij dubbelspel. 

Vrije dubbels? Wat is dat? We leggen het even uit:

Het vrij dubbelspel is een spelformule voor recreanten, van beginners tot gevorderden. TCM wil met deze formule zoveel mogelijk leden laten spelen met en tegen elkaar. Het is niet de bedoeling met ‘vaste’ teams te spelen.

 

Bij vrij dubbelspel worden de teams gevormd in volgorde van aankomst op de tennisclub. Vorm een ploeg van 4 tennissers en start een dubbelmatch. Uiteraard is de kans dat je onmiddellijk kan starten met een vrije dubbel groter als je om 10 uur komt of iets vroeger. Kom je later, dan zijn de teams al gevormd en wacht je tot er een plaats vrij komt.

 

Er wordt slechts 1 set gespeeld of (indien de set nog niet gedaan is) maximum 1 uur – inclusief opwarming. Zodra er andere leden komen, staan de spelende leden hun plaats af nadat 1 set is afgerond. Spreek af wie zijn of haar plaats vrijmaakt voor de nieuwe speler.

 

Enkel indien er geen wachtende spelers zijn, kan je een nieuwe set beginnen met hetzelfde team of mix je met een andere ploeg.

 

Terrein 1 is bestemd voor de beginners en licht gevorderden zodat ze hier vrijuit kunnen oefenen met en tegen andere leden. De gevorderden passen zich aan aan het spel van de beginners.

 

We rekenen op de goodwill van onze leden om deze afspraken te respecteren. Vrije dubbels is immers een niet begeleide spelvoormiddag.

 

Ingeval van interclubontmoetingen (2021: afgelast wegens Corona) zullen de vrije dubbels plaatsvinden op een beperkter aantal terreinen.