TC Meerdaal vzw
Korbeekdamstraat 40
3050 Oud-Heverlee
Tel: +32 16-47 71 77

BE0462.816.989
RPR, afdeling Leuven
e-mail: info@tcmeerdaal.be

 

Faq

 

 

Lobster

 

TP Meerdaal heeft een ballenmachine: onze Lobster. Groots in ballen spuwen met of zonder spin, Lobster helpt je je forehand te trainen, je backhand bij te schaven, je volleys te oefenen.

 

De lobster is gratis te gebruiken door leden, maar alleen overdag tot 18 uur en dit op voorwaarde dat er iemand beschikbaar is om hem klaar te zetten.
Dit kan dus alleen na afspraak!

 

Trommel je partner op of kom alleen oefenen. Het enige wat we willen weten is wie er komt en wanneer. Stuur hiervoor een mail minimum 2 dagen op voorhand naar reservatie@tcmeerdaal.be, wacht op een bevestigingsmail en Lobster bezorgt je pittige momenten op het terrein.

 

Het is een ideale aanvulling op de lentelessen. Lobster corrigeert niet zoals onze trainers dat doen, maar je kan wel het geleerde oefenen. Leuk, toch?

 

Verlichting

 

De verlichting van de tennisterreinen kan aan- en uitgezet worden door iedereen die een sleutel van de tennisterreinen heeft. Dit via de schakelaars in het kastje (met slot) aan de zijkant van het clubuis.

Voor de padelterreinen is er ook een kastje om de verlichting aan of uit te zetten, dit staat aan de kant van padelterrein 1.

 

Goed om weten:

  • De verlichting van alle terreinen dooft automatisch om 00u00.
  • Het bestuur kan de lampen vanop afstand bedienen.

Problemen?

Bel naar:

  • Eddy Verstraeten: 0477 41 11 81
  • Miet Nelissen: 0497 31 03 89
  • Yvonne Drenth: 0495 54 24 97

 

Meld een defect

 

Merk je een defect op? Is er een lijn los? Een gat in het net? Iets mis met een sleepnet? Is er een sproeier die niet goed functioneert enz, meld het via info@tcmeerdaal.be

 

Zo kunnen we het euvel verhelpen.

 

Wanneer is een veld bespeelbaar?

 

Een tennisterrein is bespeelbaar:

  • Als er geen waterplassen staan.
  • Als er geen vochtige film te zien is op het terrein.
  • Als je op het veld geen afdrukken van de schoenen nalaat. Ga niet verder als je afdrukken ziet, want je beschadigt het terrein.
  • Als je niet zeker bent, laat jouw voet vanuit de hiel een paar keer op en neer op de grond komen. Wordt het vochtig onder de schoen, dan is het veld niet geschikt om te spelen.
  • Doe de duimtest: druk op verschillende plaatsen van het terrein met je duim en dit zo hard mogelijk. Als er putjes ontstaan van minimaal 2 mm, speel dan niet.

TPM beschikt over een spons om waterplassen snel weg te werken. Deze vind je in het tuinhuisje. Open de linkerdeur met je terreinsleutel.

Zo ziet hij eruit:

 

Terreinonderhoud

 

In 2017 organiseerde Tennis Vlaanderen een sessie terreinonderhoud voor tennisbanen. Enkele leden volgden de cursus.

Wat hebben we onthouden?

  • Dat putten ontstaan op de plekken waar de spelers het meest staan.
  • Dat 100% van het water gaat naar 10% van het terrein: de putten.
  • Dat putten dichten de beste manier is om plassen te voorkomen.
  • Dat je niet mag spelen als de baan glimt.
  • Dat je gravel in beweging moet houden om mos te voorkomen.
  • Dat je met het sleepnet ook best naast, achter en tussen de banen veegt.

 

Terreininspectie

 

We proberen de bespeelbaarheid van de terreinen zo goed mogelijk te beoordelen en de website aan te passen met de juiste informatie.

Zo kunnen we ervoor zorgen dat de leden geen onnodige verplaatsingen doen naar het clubhuis om dan vast te stellen dat er niet kan gespeeld worden.

Volg dus, bij regenachtig weer, de website op. Eddy Verstraeten probeert deze zo actueel mogelijk te houden.

 

Tips voor inloggen bij Tennis & Padel Vlaanderen

 

Inloggen bij Tennis & Padel Vlaanderen doe je met het lidnummer van de persoon waarvoor je iets wil opzoeken/inschrijven/etc. Dit lidnr kun je evt. terugvinden via 'Zoek Speler'.

 

Het wachtwoord kun je indien nodig laten resetten door op 'Wachtwoord vergeten' te klikken. Je geeft dan je lidnr in en klikt op "Verstuur wachtwoord". Normaal gezien krijg je dan een mail met een link waarmee je een nieuw paswoord kunt ingeven (als er een correct e-mailadres is geregistreerd). Als dit niet werkt, stuur dan een mailtje naar ledenadmin@tcmeerdaal.be, dan voegen wij je e-mailadres toe.
LET OP: je krijgt mogelijk wel een rode balk met foutmelding na het ingeven van het nieuwe wachtwoord. Je kunt dit negeren. Je bent nl. wel ingelogd (zie rechts bovenaan het scherm).

 

Ben je ingelogd, dan kan je jouw profielgegevens aanpassen.

Als er meerdere leden in het gezin zijn dan kun je eventueel jezelf als profielbeheerder aanduiden van de kinderen. Dan kun je gemakkelijker van het ene 'account' naar het andere switchen.

 

Werkwijze om een profielbeheerder aan te duiden:
Voor profielbeheerder moet je toegang vragen aan een speler om zijn/haar profiel te kunnen beheren. Vanuit het account van bv. de ouder stuur je een vraag naar het account van bv. je kind. Op het tabblad 'Profielbeheer' in je eigen spelersdashboard klik je op "Profiel toevoegen" en geef je het e-mailadres in dat bij het account van je kind is opgegeven (dit kan je eigen e-mailadres zijn). Vervolgens krijg je een mail en accepteer je de vraag.

 

Hoe kan ik een terrein reserveren als TP Meerdaal niet mijn hoofdclub is?

 

Enkele van onze leden hebben hun Tennis Vlaanderen-aansluiting genomen via een andere tennisclub. We hebben vernomen dat dit problemen zou geven bij het reserveren van een terrein op TP Meerdaal. Je kan blijkbaar de dagplanning van TPM niet bekijken. Tennis & Padel Vlaanderen heeft ons de oplossing doorgegeven hoe je toch een terrein kan reserveren. Je dient deze stappen te volgen:

  1. Ga naar www.tennisenpadelvlaanderen.be
  2. Klik op 'Zoek een Club'
  3. Zoek onze club (nummer 7109)
  4. Scroll naar beneden tot je 'Accomodatie' ziet staan. Hieronder zie je 'Reserveer een terrein'.
  5. Klik op 'Reserveer een terrein', log in en je kan reserveren

 

Waar vind ik het document voor de mutualiteit?

 

Op het spelersdashboard van www.tennisenvlaanderen.be (inloggen) vind je onder clubabonnementen het document voor de mutualiteit terug. Dit document is volledig vooringevuld en getekend door de secretaris. De mutualiteiten aanvaarden dit, ook al ziet het er anders uit dan hun standaardformulieren. Aarzel dus niet en print jouw formulier, kleef er een etiketje op en handteken het. De mutaliteit betaalt een gedeelte van het lidgeld terug.

 

De polis tegen sportongevallen kan je via deze link inkijken.

 

Wat doe je bij een ongeval tijdens tennis of padel?

 

Heb je een ongeval tijdens het tennisspel in binnen- of buitenland, weet dan dat je verzekerd bent via Tennis Vlaanderen (Ethias).

 

Contacteer de secretaris zodat de ongevalsaangifte tijdig - binnen de 5 dagen - kan gebeuren.

 

De polis tegen sportongevallen kan je via deze link inkijken.

 

Wat doe je met je oude ballen?

 

Weet je geen blijf met je oude ballen? Gooi ze in de ton in het clubhuis (veranda). Wij zorgen voor een tweede leven door ze te schenken aan o.a. jeugdbewegingen, scholen of via goede doelen aan Afrikaanse sportclubs.

 

Interesse om onze club te steunen?

Blader even door ons

Sponsordossier