Meer blokkampioen in 2018

De blokkampioen was de vier vorige seizoenen een onverhoopt succes. Meer dan genoeg redenen om ook dit seizoen te 'blokken'.

Wat is de blokkampioen?

De blokkampioen is een dubbeltornooi met een groot verrassingselement. Het is dé uitgelezen spelformule voor de recreatieve speler (+16 jaar), van beginner tot gevorderde. Je weet niet met wie en ook niet tegen wie je zal spelen. Het lot bepaalt de ploegen. De blokkampioen geeft je de kans om telkens met andere clubspelers te dubbelen. En het wordt stilaan een traditie: we sluiten af met een natje en een droogje.

Hoe lang duurt een blokkampioen?

  • 19u30: eerste ronde
  • 20u15: tweede ronde
  • 21u00: derde ronde

Elke reeks duurt 35 minuten, inclusief opwarming van 5 minuten en terreinen vegen.

Hoe kan je deelnemen?

Je hoeft vooraf geen terrein te reserveren of met je tegenspeler af te spreken. Je komt gewoon naar de club 15 minuten vóór aanvang van het speluur en geeft je naam op. De eerste 20 spelers kunnen starten tijdens de eerste ronde. De anderen komen op de lijst voor de tweede ronde. Als er nog plaatsen vrij zijn, kunnen de spelers uit het eerste blok opnieuw meedoen. Je meldt bij het begin van een ronde aan de coördinator of je nog aan een extra blok wil meedoen. Je kan zelf beslissen aan welke ronde je wilt deelnemen (1, 2 of 3).

Opgelet: je kan pas inschrijven als je effectief aanwezig bent. Een telefoontje of smsje met ‘ik ben onderweg’ kan niet.

Hoe stellen we de ploegen samen?

De coördinator van de blokkampioen gooit de namen van de kandidaten in een doos, dames en heren door elkaar. Een onschuldige hand haalt er 4 namen uit. Die 4 spelers bepalen onderling wie met wie speelt. Bedoeling is om de 2 teams zo evenwichtig mogelijk samen te stellen. Bij onenigheid beslist de coördinator. Dit is gewijzigd ten opzichte van vorig seizoen omdat we veel te vaak ‘éénrichtingswedstrijden’ kregen. Het gebeurde dat het vaker 14-1 dan 7-6 was en dat is voor niemand leuk.

Hoe tellen we de punten?

Na een blokronde krijgen de winnaars elk 4 punten, de verliezers per 2 gewonnen spellen 1 punt met een maximum van 3. Een voorbeeld: bij een eindstand van 9-5 krijgen de 2 winnaars elk 4 punten en de 2 verliezers elk 2 punten. Op het einde van de blokkampioen tellen we alle gewonnen spellen op per speler, niet per ploeg. Hoe meer je deelneemt, hoe meer punten je kan verzamelen. Wie op het einde van het seizoen de meeste punten heeft, is TCM's blokkampioen.

Ga naar de activiteitenkalender en prik de data voor de blokkampioen alvast in jouw agenda. De ranking vind je hier terug.